Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола заяви след домакинската загуба с 0:1 от Аугсбург, че неговият тим няма никакви цели в първенството и че мисли за мача с Барселона.

Още по темата

 

"Не ни беше лесно да играем 80 минути с човек по-малко след мача в Барселона. Съжалявам, но аз обичам моят отбор да притежава топката. Докато станем шампиони на Германия, ние контролирахме играта на съперниците си", започна Гуардиола.

"Но и имахме нужните играчи за целта - нашите крила. А в този момент не разполагаме с тези футболисти, визирам Робен и Рибери. Затова крайните бранители трябва да се включват напред и да атакуват по крилата. Така противниците контраатакуват и головете им идват по фланговете."

"Докато съм треньор тук, ще искам да задържаме топката. Във всеки мач, на всяка тренировка. Искам да атакуваме. Много, много горд съм от моите играчи. Днес моите момчета не бяха на почивка. Утре е ден за възстановяване и в понеделник започва подготовката ни за мача с Барселона."

"Не, не, не става дума за кондиционното отношение на играчите. Става дума за психология, а не за издръжливостта на краката. Загубихме в Барселона - добре. В последните месеци не ни е лесно, повярвайте ми. Имам само 13-14 налични футболисти."

"Днес искахме да победим. Във вторник ще се пробваме да спечелим. Ако загубим срещу Фрайбург и срещу Майнц - все едно. Ние вече нямаме цел в Бундеслигата, защото сме шампиони."

"Ако се фокусираме само върху това да вкарваме голове срещу Барселона, ще загубим както през миналия сезон срещу Реал. Трябва да задържаме топката. Ако възможно искам да вкараме първия гол. После вторият, третият... Трябва да останем спокойни и да контролираме играта. После ще видим какво ще стане", допълни Гуардиола.