Фрайбург сътвори голямата изненада и победи Байерн Мюнхен с 2:1 в среща от 33-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Шварцвалд-щадион".

Гостите откриха резултата чрез Бастиан Швайнщайгер, но двайсетина минути след това застрашеният от изпадане опашкар изравни след соловата акция на Адмир Мехмеди.

Малко след почивката арбитърът Тобиас Велц не отсъди чиста дузпа за Фрайбург, когато Рафиня ритна и дръпна с ръка Мехмеди. В средата на втората част Швайнщайгер тресна гредата от фаул.

В 89-тата минута бившият футболист на Байерн Нилс Петерсен вкара малко след влизането си като резерва и хвърли в див екстаз феновете по трибуните.

След третата си поредна загуба в първенството Байерн остава със 76 пункта на върха, докато Фрайбург има 34 точки и направи важна крачка към спасението.


Шампионите стартираха по-активно и още в самото начало Марио Гьотце отправи точен, но доста слаб удар по земя. След това напористият краен бранител Рафиня пробва късмета си, но без какъвто и да е успех.

Фрайбург също погледна в предни позиции малко преди да изминат десетина минути игра Шмид се измъкна на стрелкова позиция, но не застраши Нойер със защитник на гърба си. На отсрещната врата Бенатия вкара с глава след изпълнение на корнер, но реферът правилно маркира нарушение в атака срещу Кърмаш.

Във фаталната 13-а минута домакините глътнаха вода. Митчел Вайзер преодоля Гюнтер като на шега по фланга след подаване на Чаби Алонсо и поднесе топката на крака на Бастиан Швайнщайгер. Капитанът не прояви милост и разстреля противника от седем метра.

В 33-тата минута домакините изравниха от нищото. Адмир Мехмеди навърза няколко играчи на противника и от около дъгата отправи прекрасен удар в долния ляв ъгъл, матирайки Мануел Нойер!

Веднага след почивката Марио Гьотце стреля с глава след хубаво центриране, но вратарят на домакините успя да отрази с крак.

Малко след това реферът Тобиас Велц пропусна да даде чиста дузпа за Фрайбург - Рафиня не само ритна в глезена Мехмеди, но и го дръпна с ръка в наказателното поле след центриране отдясно.

В средата на второто полувреме Байерн натисна и можеше да си върне аванса в резултата, но Бастиан Швайнщайгер разтресе напречната греда от фаул. Малко след това Клаус отклони с коляно шут на Мюлер, но вратарят Бюрки реагира.

Хуан Бернат стреля по диагонала в 83-тата минута, но неговият далечен изстрел не застраши вратата на смелия Фрайбург, който играеше като равен с равен в този мач. Последва удар на Тиаго Алкантара, но Бюрки спаси!

После съдийската бригада допусна още една груба грешка, когато вдигна несъществуваща засада на измъкващия се сам срещу Нойер Нилс Петерсен.

В 89-тата минута стадионът буквално беше пред избухване, защото Фрайбург направи пълен обрат! Гуеде пусна прецизен пас отдясно към Петерсен, който се измъкна хитро зад защитата и прониза Нойер с удар с левия крак от движение!


Фрайбург - Байерн Мюнхен 2:1

0:1  Бастиан Швайнщайгер - 13'

1:1 Адмир Мехмеди - 33'

2:1  Нилс Петерсен - 89'

 

Фрайбург: Бюрки, Кърмаш, Митрович, Муйдза (Филип - 85'), Гюнтер, Хьофлер, Дарида, Шмид, Клаус (Франц - 73'), Гуеде, Мехмеди (Петерсен - 86')

Байерн: Нойер, Бенатия, Боатенг, Бернат, Рафиня, Алонсо (Мюлер - 64'), Швайнщайгер (Лам - 72'), Роде (Алкантара - 72'), Вайзер, Гьотце, Левандовски