Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед водят разговори за трансфера на Анхел ди Мария, гръмна най-тиражният европейски вестник "Билд".

Според изданието техническият директор на баварците Михаел Решке се е свързал с изпълнителния директор на "червените дяволи" Ед Едуърд, за да обсъдят ситуацията.

Големият проблем пред Байерн е високата заплата, която аржентинецът получава на стадион "Олд Трафорд" - 250 000 евро на седмица. Освен това за него Юнайтед се изръси с невероятните 75 милиона евро през лятото, превръщайки го в най-скъпата покупка на клуба.

И макар да беше сред най-добрите крила в света, докато играеше в Реал Мадрид, Ди Мария изкара разочароващ сезон в Англия, записвайки едва три гола в 27 мача.

Твърди се, че мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал е готов да се раздели с Ди Мария, ако получи изгодна оферта. Баварците разполагат с налични средства, особено след новия договор с гиганта "Адидас", който е връзката между двата колоса.

Припомняме, че именно Манчестър Юнайтед стана причината Байерн да се уреди с 525 милиона евро от своя акционер "Адидас". Сега мюнхенци са на път да върнат жеста, инвестирайки част от сумата в касата на Юнайтед.

Интересното е, че като разменна монета може да бъде използван централният защитник на Байерн Данте. 31-годишния бразилец имаше противоречив сезон, допускайки много груби грешки. Въпреки това той е попаднал сред набелязаните от ван Гаал играчи...