Вратарят на Байерн Мюнхен Мануел Нойер даде интервю пред клубната телевизия, в което разкри кога е бил най-нервен, кой от своите съотборници би поставил на вратата и защо е доволен от изиграния сезон.Както е известно, стражът завърши сезона с 20 сухи мрежи в Бундеслигата и постави абсолютен рекорд.

"Пеп Гуардиола е треньор, който не вижда във вратаря само един вратар, а 11-и полеви играч на игрището. За мен е истинско забавление да участвам в разиграванията", започна Мануел Нойер.

"Ако трябва да поставя някой от полевите играчи на вратата... Джером Боатенг се справя наистина добре. Томас Мюлер и Бастиан Швайнщайгер не бих ги пуснал на вратата..."

"В детските години исках непременно да съм полеви играч. Тогава тренирахме на червена и черна сгурия. И за един вратар не е особено приятно. Но в днешно време на красивите тревни игрища е различно "

"Когато участвах в "Кой иска да стане милионер" наистина бях доста изнервен. Напрежението беше голямо и докато стоях на горещия стол се питах какво правя там, защото мога да се изложа сериозно. Във футбола всичко е под контрол, защото го правиш цял живот. Но в студиото не знаеш какъв въпрос ще последва. На дивана у дома е лесно, но на стола в студиото е трудно."

"През този сезон показахме много класен футбол и доминирахме в Бундеслигата. Затова сме много доволни. Разбира се, че ни се искаше да стигнем до финалите в Шампионската лига и Купата на Германия."

"Не е срамно да отпаднеш от Барса на полуфинал в ШЛ. Липсваха ни доста важни футболисти. Жалко е, че отпаднахме от Дортмунд за Купата, защото бяхме по-добрият отбор и заслужавахме да продължим към финала."

"През есента в 17-те мача за първенство постигнахме 14 победи и три равенства - това беше най-добрият Байерн, който съм виждал през четирите си години тук. Веднага след световното имахме леки проблеми при гостуванията си на Шалке и Хамбургер, но в останалите мачове доминирахме над противниците и почти не показахме слабости."

"За следващия сезон се надявам, че всички играчи, които бяха контузени, ще бъдат на линия. Искам да проведем пълноценна лятна подготовка и отново да атакуваме всички трофеи! След световното ми е по-трудно да си намеря спокойно местенце, защото всеки ме разпознава. Но аз с удоволствие продължавам да си карам колелото или пък скутера", добави Ману.