Останалият без договор Клаудио Писаро отново заяви, че е искал да остане в Байерн Мюнхен. Перуанецът не обвини треньора Пеп Гуардиола, който не залага на него през новия сезон.

Още по темата

 

"Отказах няколко предложения преди това, защото до последно се надявах, че ще остана в Байерн. Имах надежда, че ще бъда в отбора още един сезон и след това да завърша кариерата си в Байерн", каза Писаро пред вестник "Зюддойче Цайтунг".

"Мюнхен ми харесва като град, много е красив. Всичко е наблизо - езерата, планините. Имам трима сина, които пораснаха в Германия. Затова сега искам да им дам стабилност. Те се местиха няколко пъти заради мен.Бих искал да играя още една-две години, защото се чувствам добре."

"Здраво свързан съм с Байерн и се разбирам много добре с всички в клуба. Това важи и за Пеп Гуардиола. За мен той е специален треньор. Със сигурност е най-добрият стратег, с когото съм работил."

"Начинът, по който изучава противниците и ни запознава с тях е уникален. Научих много от Пеп във футболно и в тактическо отношение."

"Не съм молил треньора за разговор на четири очи, защото аз бях само алтернатива. Пеп предпочита да играе с много полузащитници и бързи крила. Това е неговият стил."

"Познавам Дъглас Коста от мачовете ни с Шахтьор Донецк. И бях сигурен, че той ще дойде в Байерн. Познавам Пеп и съм наясно какви футболисти харесва", добави перуанецът.