Манчестър Юнайтед изобщо не се шегува в намеренията си да привлече офанзивния полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер.

Според германската телевизия Sport1 (новото име на телевизия DSF) "червените дяволи" са приготвили умопомрачителните 82 милиона евро, за да купят световния шампион.

Мюлер е един от любимците на мениджъра на Юнайтед Луис ван Гаал. Именно холандецът наложи Томас в титулярния състав на Байерн преди години, изричайки думите "докато аз съм треньор на Байерн, Мюлер винаги ще бъде титуляр".

Германският национал пък винаги се е изказвал ласкаво за своя бивш наставник и го е защитавал от нападките на критиците.

Ръководството на Манчестър Юнайтед било готово да изпълни желанието на своя мениджър и затова изкушава колегите си от Байерн с баснословната сума.

Sport1 допълва, че през последните дни се е състояла среща между изпълнителния директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге и вицепрезидента на Юнайтед Ед Удуърд.

Възможно е двата клуба да разменят Мюлер и Анхел Ди Мария. Както е известно, последният е една от големите трансферни цели на треньора на Байерн Пеп Гуардиола.