Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер косвено обвини треньора Пеп Гуардиола, че игнорирането на германските играчи в отбора нанася вреди на отбора и на идентичността на клуба.

Мюлер си призна, че играта му не е брилянтна, но е категоричен, че в колективен спорт като футбола неговите качества са полезни.

"Футболът е проста игра, но е твърде усложнена. Не може всичко да се обясни с успеха и той не може да се планира. Дори всички играчи да са във форма, това изобщо не означава, че ще победиш във всички мачове", сподели Томас.

"Винаги има нужда от малко късмет и от професионални навици. Вземете финала в Шампионската лига с Челси през 2012 година. Играхме много силно, но не спечелихме. Но във футбола един отбор може да играе под нивото си за 90 минути и да спечели."

"Аз притежавам различни умения и за мен това не е проблем. Разбира се, моят стил на игра не е като този на Меси и Неймар. Опитвам се да помагам на отбора си и съм наясно с качествата, които притежавам, как да ги използвам, за да бъда ефективен на най-високо ниво."

"Играта ми не изглежда толкова елегантна като тяхната и аз не съм супер дрибльор като тях. Но футболът затова е колективен спорт. В някои отношения имам страхотни качества."

"Но въпреки че като цяло качествата на един играч са решаващи за успехите, но въпреки това смятам, че за отбора, за неговата идентичност и за феновете е от значение да има основа от германски футболисти. Така че идентичността на клуба да не се загуби. Трябва да я пазим", добави Мюлер.