Пеп Гуардиола твърдо напуска треньорския пост в Байерн след края на сезон 2015/16, съобщи телевизионният канал beIN Sports.

Според катарската информация Пеп ще се премести със сигурност в Англия, за да застане начело на Манчестър Сити вместо Мануел Пелегрини.

Подобни слухове тръгнаха още през май, но сега нещата изглеждат още по-сериозни. Защото Гуардиола продължава ловко да се измъква от всякакви въпроси дали изобщо има намерение да остава в Мюнхен, ако му предложат нов договор или вече е решил да напусне Германия.

А в същото време в Сити го чакат с отворени обятия началниците Феран Сориано и Чики Бегиристайн, които са му стари приятели още от Барса.

От друга страна пък, от ръководството на Байерн странно не коментират бъдещето на треньора напук на доскорошната позиция на клуба, че твърдо се разчита на него.

"Ако Гуардиола иска да остане, прекрасно. А ако не, светът няма да свърши!" бе заявил изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге.

За раздяла с Гуардиола намекна и спортният директор Матиас Замер: "Байерн Мюнхен е много стабилен и без Гуардиола, повярвайте ми".

Според слуховете в Германия от Байерн са изключително спокойни напук на уж неясната ситуация, защото вече са спазарили Юрген Клоп за треньор от другото лято.

Така в Мюнхен Клопо ще може отново да работи с двама свои бивши футболисти от периода в Борусия Дортмунд - Марио Гьотце и Роберт Левандовски.