Новото попълнение на Байерн Мюнхен Артуро Видал заяви, че основната му цел с екипа на баварците е да спечели требъл.

Чилийският национал подписа с германския колос до 2019 година и ще играе с фланелка с №23. Ювентус пък получи 37 милиона евро за правата му, като сумата може да нарасне до 40 млн. евро с различни бонуси.

"Много съм щастлив", бяха първите думи на Видал при официалното му представяне. "Това е нова стъпка в кариерата ми и се надявам да се справя добре тук. Искам да помогна на отбора да печели трофеи. Да играя за Байерн е сбъдната мечта за мен".

"Имах нужда да направя нова крачка. Желанието ми е да се развивам като играч и да спечеля Шампионска лига. Имам най-голям шанс за това именно в Байерн".

"Миналия сезон с Ювентус не бяхме близо до требъл, но не успяхме. Сега това ми е целта с баварците. Много съм развълнуван, че отново ще играя в Бундеслигата. Не успях да спечеля титлата с Байер Леверкузен, но с Байерн шансовете за това са много, много по-добри", каза още Видал.

Той беше пред трансфер при баварците още през 2011 година, но в последния момент предпочете да премине в Юве, което нажежи обстановката между футболиста и клубовете. Впоследствие Карл-Хайнц Румениге заяви, че такива като Видал не му трябват, но томахавките вече са заровени.