Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски даде интервю за официалната страница на клуба. В него полякът говори за новия сезон и за поставените цели. През изминалата кампания стрелецът заби общо 25 попадения във всички турнири и очаква да подобри показателите си.

Роберт, липсва ли ти предпазната маска, с която игра в края на миналия сезон?
- Не, със сигурност не ми липсва (смее се). Чувството е хубаво, когато отново имам пълна видимост на игрището. Надявам се да не изживявам отново нещо подобно. Това беше труден период за мен. Тогава почти нямах болки, но без маската нямаше как да се получи. Би било много опасно, ако бях играл без нея.

Маската има ли специално място в твоя дом?
- Не, аз ще я дам на търг и ще даря средствата за благотворителност.

Ти тренираш от близо две седмици и половина. В каква форма си?
- Разбира се, че още не съм готов на 100%, но се радвам, че сезонът започва с мача за суперкупата на Германия. Обичам кратките подготовки (смее се). За трите седмици почивка не съм загубил и чак толкова много сили. Готов съм, батериите отново са заредени.

Доволен ли си от лятната подготовка до момента?
- Имам добро усещане. Всички се раздават много в тренировките. Всеки е наясно, че конкуренцията за местата в отбора е голяма и че не трябва да се отпуска. Пътуването до Китай беше малко изтощително, но за нас беше идеално, че играхме контроли срещу чужди противници.

При последната ви визита във Волфсбург загубихте с 1:4 през януари. Какво трябва да направите по-добре този път? Оценявате ли Волфсбург също толкова високо през този сезон? Те са вицешампиони  носители на Купата.
- Всичко! Но в онзи мач ние нацелихме лош ден. Този път трябва да правим по-малко грешки. Искаме да спечелим първия трофей за новия сезон. Според мен Волфсбург ще е по-силен от миналия сезон, ако задържи играчите си. Ние не трябва да си позволяваме слабости през идната кампания. Борусия Дортмунд също ще се бори отново за челните места.

Какво е първото ти впечатление от Артуро Видал?
- Все още не мога да кажа много неща за него. Той трябва да се адаптира и да свикне с нас. Но аз се радвам, че той вече играе в моя отбор, а не при противника. Никой нападател не обича да се изправя срещу съперници като него (смее се). Артуро със сигурност ще ни подсили много. Това е супер футболист. Той е силен както в дефанзивен, така и в офанзивен план.

Ти започваш своя втори сезон в Байерн Мюнхен. Феновете вече видяха ли най-доброто от теб?
- Смятам, че не. Аз мога да подобря представянето си и ще го направя през този сезон. Сигурен съм в това. Но не винаги е толкова лесно. Зависи и от други фактори. Преди всичко отборът трябва да играе добре. Това е най-важното. Няма да спечеля нищо, ако в края на сезона стана голмайстор на първенството, а Байерн остане втори и отпадне на 1/8-финал в Шампионската лига.