Треньорът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола увери, че не иска и няма да се превърне в прлоблем за клуба. Испанецът направи този коментар по повод нашумялата тема с изтичащия догодина договор, който към момента той не иска да преподписва.

"С изключение на Данте, Холгер Бадщубер и Хави Мартинес, всички останали играчи са на линия за утрешния мач с Волфсбург за Суперкупата на Германия. Дали Артуро Видал ще попадне в групата, ще решим по-късно", започна Гуардиола на днешната пресконференция.

"Те имат предимство, че ще бъдат домакини, но пък ние ще дадем всичко от себе си. Волфсбург ще бъде голям наш конкурент този сезон, но това важи също така за Борусия Дортмунд, Гладбах, Леверкузен и Шалке. Волфсбург изигра страхотен сезон."

"Карл-Хайнц Румениге и Матиас Замер вече казах, че в Байерн те са тези, които купуват играчите, те са тези, които продават играчите. А треньорът нренира футболистите. Клубът се допитва до мен, иска да знае моето мнение, но шефовете решават."

"Аз съм много доволен от привличането на Артуро Видал. Той е футболист с богат опит и големи качества. Той ще играе в средата на терена, в центъра. Този трансфер означава, че вече имам нов десен бек - Филип Лам. Вече имаме много централни полузащитници, но само още един десен бек - Рафиня. Двамата ще се борят за едно място."

"Моето бъдеще? Още не съм решил кое ще бъде най-доброто решение за клуба. Аз ще дам най-доброто от себе си за Байерн. Не съм получил оферта от друг клуб. В момента, в който взема решението за своето бъдеще, ще информирам Карл-Хайнц Румениге, Ули Хьонес и Матиас Замер."

"Една година е доста дълъг период от време. Всичко зависи от моите играчи. Аз никога няма да се превърна в проблем за клуба. Навярно клубът не е доволен, че имам нужда от толкова дълго време, за да реша. Но аз трябва да бъда напълно убеден в решението си. Не искам да се превръщам в проблем за Байерн."

"Байерн е и си остава германски клуб. Всеки ден съм благодарен, че живея и работя тук. Не можете да си представите колко доволни са децата ми, когато ходят на училище тук. Ние се аклиматизираме към държавата. Същото прави Чаби Алонсо, който учи немски език още от 9 сутринта всеки ден. Тиаго и Дъглас Коста правят същото."

"Преди моите планове за новия сезон започваха с поглед първо към академията на клуба - дали мога да взема някой играч от школата и веднага да го пусна в първия отбор... След това вторият въпрос беше дали има германски футболист, когото можем да вземем. Чак тогава търсихме играчи зад граница."

"Ако утре победим, ще се върна щастлив в Мюнхен. Ако загубим, няма да бъда безкрайно тъжен. Този трофей не е чак толкова важен, колкото титлата. Двете години в Байерн бяха най-трудните в кариерата ми заради множеството контузии на важни футболисти", добави Пеп.