Волфсбург постигна драматична победа с 5:4 след дузпи (1:1 след редовното време) срещу Байерн Мюнхен в прекия двубой за Суперкупата на Германия и така за пръв път в своята история триумфира с трофея. Срещата се игра в дома на "Вълците" - "Фолксваген Арена".

Мачът се разви по изключително драматичен начин, тъй като Байерн водеше почти до самия край след гола на Робен в 49-ата минута. Минута преди края на редовното време обаче Бендтнер изравни и така докара мача до равенство и се стигна до дузпи.

При дузпите Чаби изпусна за Байерн, а всички други наказателни удари бяха вкарани от футболистите на двата отбора. Бендтнер пък отново се превърна в герой за тима си, след като реализира решителната дузпа.

Артуро Видал дебютира за тима от Мюнхен, след като влезе като смяна в 76-ата минута на мястото на Тиаго, като дори вкара и първата дузпа за своя отбор.

Това е трети загубен мач за Суперкупата, за Пеп Гуардиола.

Не може да не се отбележи, че голямата изненада в състава на домакините бе появата на Кевин де Бройне сред титулярите, тъй като се знаеше, че той има проблеми с травма и вероятно ще пропусне мача. Това обаче не стана.



Байерн започна мача много силно и с доста по-голямо самочувствие от противника си, а Дъглас Коста си личеше, че се вписва перфектно в състава на Гуардиола. Във 2-ата минута след негово центриране Чаби достигна до топката, но я прати извън пределите на вратата от няколко метра.

В 8-ата минута пък Боатенг нацели напречната греда и пропиля отличен шанс за тима си, а преди това Алкантара не успя да засече топката с плонж във вратата.

Домакините отговориха подобаващо и Виейриня отправи много опасен удар, който обаче премина над прецелите на вратата.

В 26-ата минута Байерн пропиля най-доброто си положение. Левандовски и Дъглас Коста имаха прекрасни шансове да се разпишат, но двамата предпочетоха да си подават топката и в крайна сметка сгрешиха.

В края на полувремето домакините имаха два шанса, след като Бенатия можеше да си отбележи автогол, но Нойер спаси, а освен това Де Бройне не успя да вкара на празна врата.

Байерн започна много силно след почивката и логично поведе след гол на Робен в 49-ата минута. Дъглас успя да центрира прекрасно, а Кастеелс не успя да улови топката и след рикошет в Левандовски тя достигна до холандеца, който вкара.

В 58-ата минута Волфсбург бе на косъм от изравнителен гол, но Нойер успя да се справи с мощния удар на Дост.

Малко след това и Байерн имаше своя шанс за втори гол, но Тиаго от добра позиция не успя да оползотвори подаването на Робен.

В 80-ата минута Виейриня бе много близо до гола, но ударът му бе спасен от Нойер. Точно девет минути след това Бендтнер изравни след прекрасно центриране на Де Бройне.

При дузпите Кастеелс спаси удара на Чаби, а всички други играчи си вкараха наказателните удари.
 

ВОЛФСБУРГ - БАЙЕРН МЮНХЕН 5:4 след дузпи (1:1 в редовното време)
0:1 Робен 49'
1:1 Бендтнер 89'

При дузпите:
0:1 Видал (вкарва)
1:1 Родригес (вкарва)
1:1 Чаби (изпуска)
1:2 Робен (вкарва)
2:2 Де Бройне (вкарва)
3:2 Шюрле (вкарва)
3:3 Лам (вкарва)
4:3 Крузе (вкарва)
4:4 Дъглас (вкарва)
5:4 Бендтнер (вкарва)

ВОЛФСБУРГ: Кастеелс, Родригес, Налдо, Клозе, Виейриня, Гилавоги, Де Бройне, Калигури (63 - Шюрле), Перишич (70 - Крузе), Арнолд, Дост (70 - Бендтнер)

БАЙЕРН: Нойер, Алаба, Лам, Бенатия, Боатенг, Тиаго (76 - Видал), Коста, Алонсо, Робен, Мюлер (84 - Гьотце), Левандовски (74 - Рафиня)