Разбират ли играчите на Байерн Мюнхен своя треньор Пеп Гуардиол, или испанецът вече тотално е изпуснал съблекалнята? Този въпрос вълнува феновете на баварския гигант още след първия полуфинал с Барселона в Шампионската лига, когато Томас Мюлер влезе в конфликт със своя треньор.

Колкото и да се опитват да спазват етикета за пред фенове и медии, Мюлер и Гуардиола трудно успяват да скрият антипатията един към друг. Или поне липсата на каквито и да е симпатии. Припомняме, че в началото на миналия месец между тях двамата отново се разхвърчаха искри.

В съботния сблъсък с Волфсбург за Суперкупата на Германия Гуардиола изглеждаше неразбран от своите футболисти. Той привикваше някои от тях край страничната линия, а указанията му бяха на по-висок тон от нормалното.

При опитите си да обясни какво точно изисква от тях, Пеп изглеждаше нервен и дори агресивен, особено като се има предвид как държеше за ръцете капитана си Филип Лам и нападателя Роберт Левандовски.

В 72-та минута на мача Гуардиола извади Левандовски и пусна Рафиня. Давайки указания на Мюлер да застане на върха на атаката. 12 минути след това обаче Пеп извади Мюлер, който е неговият най-сигурен изпълнител на наказателни удари.

След гола на Бендтнер Байерн остана без най-добрия си дузпаджия, но още по-интересна беше реакцията на Томас, който умишлено избегна да се доближи до треньора си при смяната и предпочете да потупа по рамото четвъртия съдия.

Изтича ли времето на Гуардиола в Мюнхен? На пресконференцията преди мача той заяви, че не иска да се превръща в проблем за клуба и иска да бъде напълно убеден в решението си, преди да избере дали остава в Мюнхен и след 2016 година, когато изтича неговият договор.

В третия си опит да спечели Суперкупата на Германия обаче ибериецът се провали. Връзката му с футболистите изобщо не изглежда толкова здрава, а шефовете на тима намекнаха, че отборът може да продължи и без Пеп.

"Ако Гуардиола си тръгне, това няма да е краят на света", каза изпълнителният директор Карл-Хайнц Румениге, а спортният директор Матиас Замер добави: "Байерн ще бъде стабилен и без Гуардиола, повярвайте ми".