Байерн Мюнхен успя да се класира за финала на приятелския турнир "Ауди Къп", след като разби на своя "Алианц Арена" Милан с 3:0.

Дъглас Коста и Артуро Видал излязоха като титуляри за баварците и останаха на терена първото полувреме, като се понравиха с доста добра игра. Кариоката асистира за първия гол на тима си, докато чилиецът нацели греда. 

Резултатът бе открит в 23-ата минута от Бернат, а в 74-ата минута Гьотце удвои. Крайният резултат бе оформен от Левандовски, който вкара със страхотно воле в 85-ата минута.

На финала в опит да спечели трети трофей от турнира Байерн ще спори срещу Реал Мадрид. 


Мачът започна силно за Байерн и още в 8-ата минута домакините бяха на косъм от откриване на резултата след добре изпълнен фаул от Дъглас Коста при който топката мина на сантиметри над напречната греда.

Добрата игра на германския шампион даде резултат и Бернат откри в 23-ата минута. Той отправи хубав удар от няколко метра при който се стигна до рикошет в противников бранител и в крайна сметка топката влетя във вратата на "Росонерите".

Пет минути след това Хойберг нацели гредата, след като се възползва от прекрасно подаване на Дъглас Коста.

В 33-ата минута Дъглас бе на косъм да удвои аванса на тима си, като първият му удар бе отразен от стража на противника, но при добавката кариоката не успя да нацели вратата и прати кълбото високо над нея.

Три минути след това Рафиня центрира прекрасно и Видал засече с глава топката, но тя се отби в горната греда.

В самия край на полувремето чилиецът за пореден път демонстрира добрата си игра с глава и след като надскочи двама играчи на Милан той насочи топката към вратата на противника, но тя мина на сантиметри от страничната греда.

Второто полувреме започна динамично, а десетина минути след подновяването на играта Де Йонг бе на косъм да вкара уникален гол с воле от дистанция, но топката премина само на сантиметри покрай гредата.

В 62-ата минута пък Сапата спаси Милан от сигурен гол, след като попречи в последния момент Мюлер да вкара топката във вратата и я изби, а след това бе заменен заради травма, която получи във въпросната ситуация.

В 74-ата минута интригата бе убита, след като Гьотце реализира с плътен удар от точката на дузпата и вкара топката в долния ляв ъгъл на вратата на Диего Лопес. 

Малко след това Лопес се намеси решително при поредната опасна ситуация и извади топката в корнер.

В 85-ата минута Роберт Левандовски отбеляза страхотен гол с фамозно воле от границата на наказателното поле.

БАЙЕРН - МИЛАН 3:0
1:0 Бернат 23'
2:0 Гьотце 74'
3:0 Левандовски 85'

БАЙЕРН: Улрайх, Рафиня, Боатенг (46 - Бенатия), Бернат, Лам (57 - Алонсо), Роде, Хойберг, Кимих, Дъглас Коста (46 - Левандовски), Видал (46 - Мюлер), Гьотце

МИЛАН: Лопес, Де Шильо, Сапата (66 - Алекс), Ели, Антонели (75 - Калабрия), Бонавентура (75 - Мексес), Де Йонг, Бертолачи (75 - Сусо), Хонда (75 - Нианг), Бака (75 - Матри), Адриано (75 - Маури)