Германският шампион Байерн Мюнхен и автомобилният концерн Ауди удължиха договора между двете страни до 2025 година. Новината беше потвърдена от двамата изпълнителни директори Руперт Щадлер (Ауди) и Карл-Хайнц Румениге (Байерн).

"Ние се радваме и сме много горди, че нашето партньорство с Ауди ще продължи в следващите десет години. Ауди е голям наш партньор не само в Германия, но и по света. Ние ще работим много иновативно за в бъдеще един с друг. "Напредък чрез техниката" е мотото не само на Ауди, ние ще работим в тази насока за съвместния ни успех", каза Румениге.

Щадлер допълни: "Много се радваме, че удължихме договора си с Байерн и нашата съвместна работа продължава до 2025 година. Това е един силен отбор. Заедно сме от 2002 година и ще развиваме международните си съвместни дейности".

Както е известно, Ауди е не само спонсор на Байерн, но и акционер в клуба. Автомобилният гигант притежава 8.33% от акциите на петкратния европейски клубен първенец.

Обявяването на новия договор беше обявено покрай започналия вчера турнир Ауди Къп, на който Байерн ще играе на финала срещу Реал Мадрид тази вечер.