Изпълнителният директор на концернът "Фолксваген" Мартин Винтеркорн разкри, че Байерн Мюнхен не е можел да се надцаква с Манчестър Сити за подписа на Кевин Де Бройне.

Както е известно, белгиецът беше продаден от Волфсбург на "гражданите" за 75 милиона евро, като сумата може да стане още по-внушителна след изплащане на бонуси за постигнати резултати.

Силният човек във Волфсбург Винтеркорн е част от надзорния съвет и на Байерн Мюнхен, като дори ключовата му позиция в баварския колос не успя да наклони везните в полза на най-успешния германски клуб.

"Дали тези големи суми са оправдани или не, ние предпочитахме Кевин да остане при нас. Но съотношението е такова. Когато английските медии плащат огромни суми за телевизионни права и има достатъчно други спонсори, тогава в Германия трябва да се замислим какво да се направи, за да се предотвратят подобни продажби", сподели Винтеркорн.

"В един момент ставаш безсилен при такива оферти. Дори Байерн Мюнхен, който имаше интерес към Де Бройне, в края вдигна ръце и заяви, че в момента не може да извади подобна сума. Не трябва да се притесняваме, но е нужно да се замислим как германският футбол може да се противопостави на мощта на англичаните, които са готови да пръскат огромни средства за трансфери."

"Жалко е, че играч като Кевин Де Бройне ни напусна. Разбирам го от финансова, но не и от спортна гледна точка. Сигурен съм, че в Манчестър Сити той няма да играе ролята, която заемаше при нас. Още една година във Волфсбург щеше да му се отрази добре. Това щеше да бъде правилното решение за кариерата му."

"Изключителен играч като Де Бройне ще ни липсва, но победата срещу Шалке без него и Перишич беше впечатляваща. Освен това в нашия клуб обмисляме как да компенсираме липсата на тези играчи", допълни босът на "вълците".