Германският първенец Байерн Мюнхен ще дари 1 милион евро в помощ на бежанците и ще предостави тренировъчната си база за лагер на имигрантите, които в последните дни пристигат с хиляди на жп гарата в Мюнхен.

По време на следващия домакински мач на Байерн в баварското дерби срещу Аугсбург на 12 септември всеки играч на Байерн ще излезе на стадион "Алианц Арена" за ръка с дете на бежанец и германско дете. 

Известният със своите благотворителни акции Байерн ще предостави финансова, материална и практическа помощ на бежанците съвместно с градската управа на Мюнхен и провинция Бавария.

"Германия преживявя най-големия приток на бежанци от десетилетия насам. Това е голямо предизвикателство за държавата и обществото", се казва в съобщение на клуба.

Като част от помощта Байерн ще предостави тренировъчната база, на която тренират юношеските формации, за нуждите на бежанците в следващите седмици. Децата и младежите на имигрантите ще могат да тренират в клуба, да взимат уроци по немски, ще бъде осигурена храна и футболни екипи.

1 милион евро ще бъдат дарени от специално организиран приятелски мач в подкрепа на проекти за справяне с бежанската криза.