Часове след като стана ясно, че германският шампион Байерн Мюнхен е започнал съвместна работа с Goal.com, първото ексклузивно интервю за електронното издание е факт.

Пред медията своите мисли изложи централният бранител на петкратния европейски клубен първенец Джером Боатенг, който увери, че всички в съблекалнята на стадион "Алианц Арена" се надяват треньорът Пеп Гуардиола да преподпише. Испанецът е обвързан с баварския колос до края на настоящата кампания и към този момент все още не дава индикации, че иска да се задържи по-дълго време в Мюнхен.

"Трудно е да се каже, но моето усещане е, че той дава всичко от себе си за клуба. това се забелязва по време на тренировките", започна Боатенг, който днес празнува своя 27-и рожден ден.

"Пеп иска да направи всеки един от нас още по-добър, да ни направи още по-силен отбор. Това е неговият приоритет в момента. Той, неговото семейство и ръководството на Байерн трябва да решат какво ще се случи занапред. Всички ние наистина искаме той да остане тук."

"Гуардиола е много амбициозен и живее за футбола. Другите неща, които се говорят, не са верни. Много неща се изговориха от хора, които не са в клуба. Според мен неговите реакции са нормални, защото хората не виждат как ние тренираме и работим заедно. Те не взимат участие в нашите разговори и не са наясно как искаме да играем", добави Боатенг.