Полузащитникът на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо разкри, че баварците са били единствената опция пред него през лятото на миналата година. 

Тогава отказалият се от националния отбор на Испания халф реши да напусне Реал Мадрид и да предприеме приключение в Бундеслигата, парафирайки за две години с мюнхенци.

"Аз играх в родината си, имах чудесен период в Ливърпул, постигнах успехи с Реал Мадрид. Единственото предизвикателство, което търсех, беше да отида в друг топ-клуб", каза Алонсо пред вестник "Мюнхнер Меркур".

"Байерн Мюнхен беше единствената опция пред мен. Това беше правилно решение, взето в точния момент. Всеки ден усещам предизвикателството, което търсех."

"В Байерн винаги трябва да играеш на високо ниво, защото в противен случай ще загубиш титулярното си място. Всеки се бори за мястото си в отбора. Ако не си в топ-форма, трепериш за мястото си, дори и аз."

"Ще видим какво ще стане с договора ми. В края на сезона ще преценя как се чувствам и какво мисли клубът. Но аз се чувствам добре и не съм си поставил срокове дали ще играя още една, две, три сезона, или пък ще се откажа след този", добави 33-годишният Чаби.