Новото попълнение на Байерн Мюнхен Дъглас Коста вече прави фурор с червената фланелка, но не липсват и критици за неговия стил на игра.

Един от тях се оказа съотборникът му Ариен Робен, който окачестви като "цирк" бризилските финтове на Коста, при един от които кариоката се подигра на Юлиан Брандт от Байер Леверкузен.

"Пеп Гуардиола е треньор, който обича офанзивната игра, точно това прави нашия отбор", заяви Коста по време на лагера с бразилския национален отбор, където се готви за мача с Коста Рика. 

"Много се изговори за това какво сме си казали с Робен след края на мача с Леверкузен. Той ми каза, че познава качествата на бразилските футболисти, но ме посъветва да внимавам с подобни трикове в германския футбол, защото феновете и съперниковите играчи не обичали такива неща."

"Аз му благодарих и му отговорих, че отново ще правя такива неща, ако получа нова възможност за такова действие. Смятам, че това е част от моята игра, това е част от стила на бразилския футбол като цяло", поясни Коста.