Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Марио Гьотце увери, че никога не е искал да напуска баварския колос. През лятото световният шампион си позволи флирт с Ювентус, но въпреки интереса на "старата госпожа", техничарят остана на стадион "Алианц Арена".

"Аз наистина никога не съм възнамерявал да напускам Байерн. Аз се идентифицирам с клуба, искам да бъда тук", каза Гьотце.

"Не смятам, че съм загубил играта си, но във футбола има добри и не толкова добри фази. Не може да играеш постоянно на най-високо ниво. Аз съм най-големият си критик, бъдете сигурни."

"Миналата година беше много положителна, станахме световни шампиони. Но във футбола нещата могат да се променят много бързо. Навярно титлата ни в Бразилия може да остане една неповторима история, но се надявам да следват и други такива", добави Марио.

В същото време Гьотце получи уверението на националния селекционер Йоахим Льов, че ще започне като титуляр в утрешната европейска квалификация с Полша.

"Чудесно е да научиш такава нова по такъв начин", усмихна се футболистът, който стоеше до Йоги по време на пресконференцията.