Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге призова за скъсяване на летния трансферен прозорец. По този начин той подкрепи колегата си от Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке, който поиска промяната преди дни и призна, че се изнервя от трансферите, които се правят в хода на сезона.

"Според мен е напълно достатъчно трансферният период да трае осем седмици и да приключва на 31 юли. пазарът трябва да затваря преди стартирането на първенствата. Такива мнения се срещат и в чужбина", каза Румениге пред вестник "Зюддойче Цайтунг".

"Оставам с впечатлението, че повечето клубове искат скъсяване на трансферния период. На това мнение е също е президентът на УЕФА Мишел Платини. Сега ние видяхме само върхът на айсберга."

Румениге, който е председател на асоциацията на европейските клубове, визира похарчените пари от английските клубове, които строшиха рекорда по пръснати пари за нови футболисти през лятото. Общо бяха похарчени 1.185 милиарда евро, или три пъти повече от клубовете в Бундеслигата.

"Наблюдаваме едно трансферно цунами. Бундеслигата трябва да си осигури по-добри числа при подписването на следващия договор за телевизионни права. Би било хубаво, ако германската футболна лига бъде подкрепа от Бундеслигата и успеят да договорят договор от 500 милиона на поне 1 милиард евро и нагоре", добави Румениге.

За сравнение клубовете в английската Висша лига се радват на рекордните 2.3 милиарда евро на сезон, предоставени от телевизионните гиганти "Скай спортс" и "Бритиш Телеком". 

Босът на баварците не пропусна да коментира и трансферната сага около Томас Мюлер, който беше силно желан от Манчестър Юнайтед. В медийното пространство дори се спекулираше, че "червените дяволи" са готови да превърнат Мюлер в най-скъпия футболист, плащайки за него над 100 милиона евро. 

"Тук говорим за наистина много висока сума, която нямаше как да не приема, ако бях шеф на банка. Тогава трябваше да приема. Но като футболен клуб ние си позволихме да затворим вратата и тя ще остане затворена. Това мога да го обещая на всеки".