Байерн Мюнхен направи късен обрат срещу Аугсбург, добирайки се до успех с 2:1 в мач от четвъртия кръг на Бундеслигата, състоял се на стадион "Алианц Арена".

Шампионите не успяха да покажат истинското си лице през първото полувреме, в което залагаха най-вече на неточни центрирания. Малко преди почивката Есвайн препарира Нойер с мощен удар от десетина метра.

През втората част Байерн натисна и чак четвърт час преди края на редовното време изравни резултата след добавка на Роберт Левандовски.

В последните минути съдийската бригада отсъди смешна дузпа в полза на Байерн за артистично падане на Коста в пеналта. Мюлер пое отговорността и не сбърка. Така Байерн събра 12 точки и продължава с пълен актив, заемайки второто място. Аугсбург е 15-и с една точка.


Още в самото начало Томас Мюлер се размина с топката на близката греда след изпълнение на корнер, пропускайки възможност да открие резултата. Чаби Алонсо центрира от корнер и Левандовски отклони с глава, но топката дойде бърза за германеца.

Малко по-късно Тиаго Алкантара се опита да намери свой съотборник в малкото наказателно поле с хитър пас, но този път кълбото изпревари протегналия своя крак Левандовски.

Давид Алаба се впусна по крилото и центрира към Тиаго Алкантара, но неговият хубав удар с глава беше спасен от вратаря на малките баварци Хиц. От своя страна гостите се защитаваха, но също така създадоха няколко бързи атаки, завършили с безопасни центрирания.

Мюнхенци се опитаха да се настанят почти в наказателното поле на противника си, който обаче някак си се справи и блокира Мюлер и Левандовски в две последователни атаки, като Томас пробва ефектен удар с пета.

В 43-тата минута Аугсбург поля шампионите със студен душ. Коо и Бобадия разиграха в наказателното поле на домакините и първият върна към Алекс Есвайн, който препарира Нойер с невероятен снаряд, пращайки кълбото в горния десен ъгъл.

Малко след почивката Байерн стигна до най-чистото си положение в срещата. Боатенг намери Левандовски с хубаво подаване и полякът се измъкна от Клаван, но оставайки сам срещу Хиц, стреля право в тялото на стража. После Тиаго Алкантара би над целта.

В 56-ата минута своя официален дебют за Байерн Мюнхен направи Кингсли Коман, който влезе на мястото на Артуро Видал. В средата на второто полувреме Алонсо отправи топовен изстрел от фаул, но Хиц парира.

Двайсетина минути преди края на редовното време Тиаго Алкантара отново пробва мощен удар, но над напречната греда. После Хиц отрази удар на Левандовски.

В 77-ата минута Байерн изравни резултата. Левандовски напредна и подаде вляво на Томас Мюлер, чийто техничен удар беше спасен от вратаря на гостите, но полякът направи добавка отблизо.

Последваха пропуски на Томас Мюлер и Левандовски, а в 88-та минута реферът отсъди спорна дузпа в полза на домакините при падане на Дъглас Коста, който се блъсна във Фойлнер, който не помръдна. Мюлер застана зад топката и не сбърка. 

 

Байерн Мюнхен - Аугсбург 2:1

0:1  Александер Есвайн - 43'
1:1  Роберт Левандовски - 77'
2:1  Томас Мюлер - 90', дузпа

 

Байерн:  Нойер, Боатенг, Рафиня, Алаба, Алонсо, Лам (Кимих - 92'), Видал (Коман - 56'), Тиаго, Коста, Мюлер (Бернат - 91'), Левандовски

Аугсбург: Хиц, Клаван, Верхаег, Хонг, Фойлнер, Байер, Есвайн (Алтънтоп - 70'), Кор (Матавш - 91'), Коо, Вернер, Бобадия (Жи - 76')