Бившият футболист на Байерн Мюнхен Марио Баслер сравни играта на баварския колос със... секс. Той написа специално писмо, което беше публикувано от вестник "Билд". Нека му се насладим:

Представете си, ако Фолксваген работеше сериозно и убедително като Байерн. Представете си, ако правителството ни даваше такава сигурност като Байерн.

Този Байерн е като мечтания секс с мечтаната жена - цели 34 пъти. Байерн е като реки от бира, които никога не свършват... Байерн е като година с 300 почивни дни, а останалите са свободни...

Фантастично е, че Германия стана световен шампион миналата година. Фантастично е, че най-добрият клубен отбор в света също е германски - Байерн Мюнхен.

Харесвам доминацията им. Обичам точността на Гуардиола на тъча и тази на Лам на терена. Възхищавам се на динамиката на Мюлер и Коста, на головия нюх на Левандовски.

Ако Пеп ме попита дали бих искал да ме пусне в неговия отбор, аз ще му отговоря, че искам само да гледам, защото в този случай това би било много по-хубаво.

Дали има решения да се спре доминацията на Байерн? Има! Ето и моите предложения:

1. След всеки гол на Байерн техен футболист трябва да напуска терена. Без да влиза негов заместник. Така най-късно след петия гол на Байерн Дортмунд щеше да има някакъв шанс. Поне на теория. Шанс за щастливо равенство...

2. Байерн задължително трябва да излиза с някой известен свой ветеран от XX век в титулярния състав, а името му да започва с буквата "Б". Бекенбауер, Брайтнер, Баслер, Бреме, Байерхолцер, Бернардо, Бумениге. Има цяла пенсионерска банда, която ще подарява на противника малко свободно пространство.

3. Телевизионните експерти и бивши футболисти на Байерн Кан, Шол, Щрунц, Хелмер, Матеус, Хаман, Бекенбауер, Бертолд, Тон и Баслер коментират всеки мач на живо на стадиона. Тогава играчите ще ги заболят ушите и дори новите покупки като Коста и Коман, които почти не знаят немски, в един момент ще превъртят.

4. Да бъде върнат Клинси (б.р. Юрген Клинсман) на треньорския пост...