Новината за болестта на легендарния Герд Мюлер шокира не само феновете на Байерн, но и всички германци. Митичният "Бомбардировач" остава завинаги най-ефективният нападател не само в германския, но и в световния футбол.

Забил 68 гола за Западна Германия в само 62 мача, той има нечовешка успеваемост. За Байерн навършващият 70 години на 3 ноември Герд вкарва 533 гола в 585 мача.

"Последователят" на легендата в Байерн и Германия е Томас. Томас Мюлер. Също хулен и подиграван в началото на кариерата си. Също толкова нетрадиционен футболист. И със същия голов нюх, със същата гениалност като Мюлер-старши.

Между двамата има и силна връзка заради съвместната им работа. Когато Томас пробива, негов наставник във втория отбор на Байерн е именно опитният Герд.

"Новината за болестта на Герд ме удари силно. Но той със сигурност ще приеме болестта си по намина, по който го познавам - с много кураж и позитивно мислене. В този труден период пожелавам на него и на семейството му всичко най-хубаво. Освен велик нападател той е велик човек", сподели Томас пред вестник "Билд".

"Герд винаги е бил пример за мен. Когато се присъединих към втория отбор на Байерн, имах възможността да се запозная с него. Още от самото начало се разбирахме чудесно. Той ми даваше ценни съвети как да действам в наказателното поле. И затова и до днес съм му безкрайно благодарен."

"Никой няма да постигне неговите голови показатели в Германия. Той винаги е бил толкова скромен Герд е един от най-сърдечните хора, които познавам. С всеки фен се е държал много приятелски и не е отказал нито един автограф", допълни световният шампион от 2014 година за световния шампион от 1974 година.

Малцина се наясно как започва кариерата на Герд Мюлер. Започва в Ньордлинген (1960-1964) и на 17-годишна възраст зашива невероятните 180 от вкараните общо 204 гола на своя тим. В рамките на един сезон!

През 1964 година Байерн Мюнхен и Мюнхен 1860 го искат в редиците си. Герд избира Байерн, макар тогава отборът да играе в регионалните лиги и да няма нищо общо с днешния германски колос. Там новият му треньор Чайковски го нарича "малък дебелак"...

С Герд започва възхода на Байерн - още в първия си сезон той изригва с 33 гола в 26 мача. Клубът влиза в елита и започва своя поход, печелейки трофей след трофей.