Айнтрахт Франкфурт хвърли малка бомба, измъквайки сензационно 0:0 срещу Байерн Мюнхен в двубой от 11-ия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "Комерцбанк Арена".

За първи път този сезон някой открадна точка от Байерн в първенството. Интересното е, че тази седмица Айнтрахт претърпя голям срам, защото беше изритан за Купата на Германия от третодивизионния Ерцгебирге Ауе, воден от българина Павел Дочев.

Шампионите имаха тотално превъзходство през първото полувреме, но нямаха ясна идея как да превземат защитния вал на своя противник, отправяйки само четири удара.

След почивката "орлите" продължиха да се отбраняват смело, а в 81-та минута Роберт Левандовски стреля неточно, оставайки сам срещу вратаря. После негов гол беше отменен правилно заради засада. Байерн събра 31 точки на върха, докато Айнтрахт е 11-и с 13 пункта в актива си.


Момчетата на Пеп Гуардиола наложиха страхотен натиск още от самото начало, но защитата на домакините се справяше. Дъглас Коста центрира остро, но в тялото на бранител. После Артуро Видал стреля с глава при центриране на Ариен Робен, но вратарят Храдецки спаси с една ръка.

При спорна ситуация в наказателното поле на Айнтрахт Хави Мартинес беше дръпнат за фланелката и падна на тревата, но реферът не сметна, че има причина да посочи бялата точка. При първата атака на домакините пък Сеферович стреля неточно.

В средата на първото полувреме Робен захрани Кингсли Коман с хубаво подаване между двама защитници, но френският полузащитник не изигра ситуацията по най-добрия възможен начин. Пресата на мюнхенци беше страховита, а притежанието но топката достигаше 80% в тяхна полза.

Преди да изтече половин час игра включилият се в предни позиции Хави Мартинес нанесе удар с глава при центриране от пряк свободен удар, но кълбото профуча покрай десния страничен стълб. Едва шест минути преди паузата Роберт Левандовски пробва удар, който се оказа много неточен.

Още в първите секунди на първото полувреме Байерн можеше да открие резултата. Левандовски притисна бранител и предостави златен шанс за Дъглас Коста, но ударът на кариоката отблизо се отклони от крака на вратаря и излезе в корнер.

За първи път в този мач се стигна и до напрежение в половината на баварците. Алекс Майер стреля с коляно при изпълнение на корнер, но топката мина покрай гредата. След това Нойер не изрита добре топката и я подари на Щендера, но неговият шут от въздуха беше спасен от Мануел.

В средата на второто полувреме Роберт Левандовски стреля с глава при центриране на Чаби Алонсо от фаул, но кълбото прелетя покрай дясната сглобка.

Десетина минути преди края на редовното време Левандовски беше изпуснат и се озова очи в очи срещу Храдецки. Полякът пробва удар с външен фалц, но изобщо не успя да уцели вратата!

В 89-ата минута Левандовски промуши топката във вратата, но съдийската бригада правилно отсъди микроскопичната засада!

 

Айнтрахт Франкфурт - Байерн Мюнхен 0:0

 

Айнтрахт: Храдецки, Замбрано, Игньовски, Абрахам, Ошипка, Щендера (Джакпа - 90'), Медойевич (Рус - 77'), Хасебе, Айгнер (Райнарц - 88'), Сеферович, Майер

Байерн: Нойер, Боатенг, Мартинес, Лам (Алаба - 76'), Рафиня (Мюлер - 51'), Видал, Алонсо, Коман (Тиаго Алкантара - 65'), Коста, Робен, Левандовски