Байерн Мюнхен преби Олимпиакос на ходом с 4:0 в двубой от група "F" на Шампионската лига, игран на стадион "Алианц Арена".

Баварците започнаха головата фиеста рано-рано чрез Дъглас Коста и още в средата на първото полувреме имаха класически аванс благодарение на обичайните заподозрени Роберт Левандовски и Томас Мюлер, които вече имат по пет гола в турнира този сезон.

В началото на второто полувреме Холгер Бадщубер направи мача интересен, изкарвайки си директен червен картон. И това не помогна на гърците, които глътнаха четвърти гол четвърт час по-късно чрез Коман.

Така Байерн Мюнхен събра 12 точки в своята група и се класира за осминафиналите като победител в нея. Олимпиакос остава с девет пункта на второто място и запазва големи шансове за класиране.


Момчетата на Пеп Гуардиола стигнаха до първи изстрел в четвъртата минута, когато Дъглас Коста би неточно след подаване на Роберт Левандовски, а за капак съдийската бригада маркира засада.

Малко след това обаче късметът не покри гостите. Техният страж отрази снаряд на Джером Боатенг от 23 метра, но точно Коста се оказа най-съобразителен и направи успешна добавка.

Още при следващата си атака германският първенец можеше да нанесе втори удар. Ариен Робен остави за Томас Мюлер, който стреля с левия крак, но спечели само корнер след получилия се рикошет.

Беше изминал четвърт час игра, когато Кингсли Коман опита удар, но топката попадна у Левандовски. Той си я спря по страхотен начин и я прати безпощадно в долния ляв ъгъл, реализирайки петия си гол в турнира този сезон.

В средата на първото полувреме мюнхенци вече стигнаха до класически аванс в резултата. Коста не отправи най-добрия шут от въздуха, но пък кълбото се озова у Робен. Той свали с глава за Томас Мюлер и германецът вкара на празна врата. Това също беше неговият пети гол в надпреварата през кампанията.

Байерн можеше да стигне до още един бърз гол - Коста подаде за Левандовски, който си пое майсторски, изчака момента за удар и технично би покрай вратар, но и покрай левия страничен стълб. После и Мюлер би неточно.

До края на първата част Коман и Кимих стреляха неточно, а при единствената възможност за гърците топката мина покрай вратата.

След почивката шут на Кимих от дистанция беше блокиран, а от Байерн съобщиха, че травмата на заменения през първата част Ариен Робен не е сериозна и е по-скоро предпазна мярка. 

В 53-ата минута Холгер Бадщубер получи директен червен картон за нарушение като последен в отбрана срещу Идейе. Въпреки това следващата опасност беше пред вратата на гърците, но Коста прати топката във външната част на мрежата. 

Преди да изтече един час игра Коста беше изведен сам срещу вратаря и се опита да го прехвърли, но без успех! На отсрещната врата Идейе би неточно.

Двайсетина минути преди края на редовното време останалият с човек по-малко Байерн увеличи преднината си. Филип Лам центрира в наказателното поле, където Мюлер свали за Коман и французинът реализира с глава.

В 86-ата минута Кимих беше изведен сам срещу вратаря, но скъси ъгъла си и в крайна сметка Роберто се справи. Преди това пък Мюлер стреля ефектно от трудна позиция, но без успех.

Томас Мюлер можеше да вкара втория си гол в мача, но в 92-ата минута нацели левия страничен стълб след хубав спринт в половината на гостите.


Байерн Мюнхен - Олимпиакос 4:0

1:0 Дъглас Коста - 8'
2:0 Роберт Левандовски - 16'
3:0 Томас Мюлер - 20'
4:0 Кингсли Коман - 70'

 

Червен картон (директен): Бадщубер - 53'

 

Байерн: Нойер, Боатенг, Бадщубер, Лам, Рафиня, Видал, Коман, Коста (Мартинес - 72'), Робен (Кимих - 33'), Мюлер, Левандовски (Бенатия - 56')

Олимпиакос: Роберто, Елабделауи (Салино - 78'), Да Коста, Сиовас, Масуаку, Касами (Фортунис - 67'), Камбиасо, Миливоевич, Пардо (Ернани - 67'), Идейе, Себа