Байерн Мюнхен постигна победа с 2:0 над Херта на своя "Алианц Арена" в среща от 14-ия кръг на германската Бундеслига.

И макар, че домакините изпитваха много сериозни кадрови пролеми и бяха без ключови играчи като Алаба и Дъглас Коста за този мач, те надиграха противника по всички параграфи. 

Това е и осма домакинска победа за Байерн през този сезон, като по този начин тимът има 100-процентов актив на свой терен.

Мюлер откри в 34-ата минута, а в 41-ата минута Коман удвои аванса и оформи крайния резултат.

След този мач Байерн е лидер с 40 точки и е на цели 11 от Борусия Дортмунд, който е втори в класирането. 


Мачът съвсем очаквано започна със силен натиск на домакините и в 9-ата минута първото опасно положение вече бе факт, но ударът на Левандовски от няколко метра срещна гредата.

Десетина минути след това Рафиня показа голяма класа в защитата на Байерн. Платенхард намери отлично Харагучи на близко разстояние от вратата, но бразилецът попречи на противниковия играч да насочи топката в мрежата.

С оглед на постоянните атаки на Байерн се очакваше, че тимът ще вкара първи гол и така и се получи.

В 34-ата минута Мюлер даде аванс на домакините в резултата. След едно центриране Бенатия игра с глава, но ударът му сякаш излизаше в аут, но на задната греда бе германският национал, който също с глава отклони топката във вратата.

Четири минути след това стражът на гостите направи страхотно спасяване след удар от два метра на Видал. 

В 41-ата минута падна и вторият гол за Байерн, който бе дело на Коман. Мартинес го намери прекрасно в наказателното поле и младокът прокара топката от близка дистанция между ръцете на протегналия се да улови кълбото вратар.

До почивката нямаше повече попадения, а началото на втората част започна на високи обороти. 

В 54-ата минута Левандовски бе намерен от Мартинес в близост до противниковата врата, но като по чудо от близка дистанция не успя да направи преднината на тима си класическа.

Минута след това полякът имаше още един шанс, като този път се опита да прехвърли вратаря, но стражът на Херта бързо се усети и предотврати това.

В 66-ата минута Мюлер опита да вкара с глава една добра топка, но ударът му профуча над напречната греда. 

Няколко минути след това Видал опита късмета си от дистанция, но топката профуча над вратата.

В 88-ата минута Херта стигна до най-добрия си голов шанс в мача, след като Калу отправи удар от наказателното поле, но топката профуча на сантиметри покрай далечната греда. До края нямаше повече голове.

БАЙЕРН - ХЕРТА 2:0
1:0 Мюлер 34
2:0 Коман 41

БАЙЕРН: Нойер, Лам, Рафиня, Боатенг (66 - Роде), Бенатия, Алонсо, Мартинес, Видал (84 - Бадщубер), Мюлер, Левандовски, Коман

ХЕРТА: Ярстейн, Лустенбергер, Лангкамп, Платенхард, Брукс, Регасел, Шьелбред, Харагучи, Дарида (72 - Щокер), Ибишевич (56 - Баумйохан), Калу