Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски вече е горд собственик на четири рекорда в книгата "Гинес". Той получи специални плакети по време на пресконференция днес.

Полският снайперист изригна с невероятните пет гола за девет минути при победата с 5:1 над Волфсбург през септември, като точното време от първото до петото му попадение е 8 минути и 59 секунди.

"Това беше една историческа вечер за мен. Имах нужда от дни и седмици, за да осъзная напълно какво съм направил. Моето семейство се радваше много повече от мен веднага след мача", каза днес Леви.

В книгата на "Гинес" 27-годишният поляк вече е безспорен №1 в следните категории: най-бърз хеттрик, най-бързи четири гола, най-бързи пет гола и най-много вкарани голове от резерва.

Само един рекорд в Бундеслигата остана непокътнат в онази септемврийска нощ. Роберт не успя да подобри постижението на Дитер Мюлер отпреди 38 години, когато последният вкара шест гола при победата на Кьолн със 7:2 над Вердер.

В момента Левандовски има 14 гола на сметката си през този сезон в Бундеслигата, но изостава на цели три попадения от лидера Пиер-Емерик Обамеянг, който има 17 попадения.