Байерн Мюнхен победи Хановер с 1:0 като гост в мач от 17-ия кръг на Бундеслигата, игран на стадион "HDI Арена".

Домакините започнаха смело и нацелиха напречната греда, но по-късно гредата спря и тупалка на Роберт Левандовски. В края на първата част Томас Мюлер откри резултата от дузпа, маркирана за игра с ръка в наказателното поле.

След почивката липсваха интересните ситуации и пред врати, а момчетата на Пеп Гуардиола удържаха преднината си без особени проблеми.

Байерн събра 46 точки и на върха и ще зимува с аванс от осем пункта пред втория Борусия Дортмунд, който днес загуби точки в Кьолн. Хановер е в зоната на изпадащите с 14 точки.


Шампионите стигнаха до първата опасна ситуация в петата минута, когато Видал подаде към Тиаго Алкантара в наказателното поле. Испанецът си спря на гърди и стреля технично, но Цилер спаси.

Домакините отговориха веднага и бяха много близо до откриване на резултата. Леон Андреасен стреля с глава след центриране отляво и топката се отби в напречната греда след намесата и Мануел Нойер. 

Беше изминал четвърт час игра, когато Кингсли Коман стреля опасно по диагонала, но отново вратарят на противника се намеси. После Артуро Видал стреля от двайсет метра, но бранител се намеси.

Преди да измине половин час игра Байерн пропусна страхотна възможност. Топката се отби в гредата при шут на Левандовски и останалият сам Томас Мюлер намери опразнената врата, но в последния момент Цилер изби с крак на самата голлиния.

Последва невероятен карамбол в наказателното поле на Хановер. Коман се оказана позиция за завършване на атаката, но не успя да уцели топката. Тиаго Алкантара би опасно, но в аут.

Към края на първата част Кристиан Шулц спря топката с ръка в наказателното поле при остро центриране на Коман и реферът посочи бялата точка. Томас Мюлер застана зад топката и не сбърка.

След паузата Тиаго би неточно, а Артуро Видал - право в ръцете на вратаря. Последва майсторско изпълнение на Левандовски, но Цилер се намеси. 

В средата на второто полувреме Приб отправи много тежък параболичен удар, но кълбото профуча над напречната греда. При една от редките акции на домакините Видал се намеси блестящо в наказателното поле на мюнхенци.

Десетина минути преди края на редовното време Томас Мюлер би точно и технично, но право в ръцете на направилия много добър мач Цилер. До края не се случи нищо интересно и Байерн постигна победа №15 в първенството през този полусезон.

 

Хановер - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Томас Мюлер - 40', дузпа

 

Хановер: Цилер, Шулц, Марсело, Сакаи, Алборноз, Сане, Шмидебах, Приб, Андреасен (Сейнт-Максим - 69'), Караман (Клаус - 84'), Ердинч (Беншоп - 58')

Байерн: Нойер, Бадщубер (Кимих - 73'), Боатенг, Мартинес, Рафиня, Алонсо, Видал (Роде - 87'), Тиаго, Коман, Мюлер, Левандовски