Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен, четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на Германия. Стадион "БайАрена", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна

Защитници: Боатенг, Бадщубер, Данте, Бенатия, Лам, Рафиня, Бернат

Полузащитници: Алонсо, Гьотце, Тиаго Алкантара, Роде, Вайзер, Гаудино, Шол

Нападатели: Мюлер, Левандовски, Писаро, Курт

Контузени: Щарке, Рибери, Робен, Алаба, Швайнщайгер

Извън групата: Мартинес

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен не се намира в най-доброто си състояние, като това се дължи най-вече на половин отбор контузени основни играчи. Извън групата са Ариен Робен, Франк Рибери, Давид Алаба и Бастиан Швайнщайгер. Хави Мартинес е назад с подготовката и все още не е готов за игра.

Байер Леверкузен пък се намира в много добра форма и към момента е сред трите "най-горещи" отбори на Стария континент. Момчетата на Роджър Шмидт преодоляха колебливия период и в последните си шест мача имат поте победи и равенство.

За домакините в тазвечершния сблъсък няма да вземат участие Хеунг-Мин Сон и Роби Крузе. Южнокореецът е наказан заради получен червен картон, а австралиецът претърпя операция в глезена.

До момента съперниците са се срещали четири пъти за купата на Германия, като три от случаите са били именно на фаза четвъртфинал. Баварците са продължавали напред три пъти, а при последната им среща (пак на четвъртфинал, през сезон 2008/09), "аспирините" печелят. Интересното е, че всеки един от въпросните двубои завършва с два гола разлика за победителя.

След здравия пердах с 2:5 от Борусия Дортмунд във финала за Купата през 2012 година Байерн се стегна и вече се намира в серия от 15 поредни победи в надпреварата. Ако спечели трофея за трети пореден път, най-успешният германски клуб ще постави рекорд.

Но и участие на финала пак би било нещо невиждано, защото до момента нито един отбор не се е класирал четири поредни години за решителния мач за красивата купа.

Леверкузен играе много силно на свой терен за Купата и в последните си 18 домакински мача е записал само две поражения. Последната загуба на мюнхенци като гост в турнира пък е именно срещу този опонент - с 2:4 през 2009 година. От тогава досега Байерн има 17 поредни победи като гост за Купата.

Треньорът на гостите Пеп Гуардиола се явява специалист в този турнир, защото е извел Байерн до девет победи в девет мача. Всеки един успех е постигнат с поне два гола разлика.

Добрата форма на Байер и персоналните проблеми в Мюнхен са гарант за равностоен и наелектризиращ сблъсък. Ще заложим на равенство в редовното време и победа на баварците след продължения.


Резултат:  Байер Леверкузен - Байерн Мюнхен 1:1 в редовното време, 1:2 след продължения