Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола беше категоричен, че съдията е показал пресилен червен картон на Чаби Алонсо в днешния мач с Байер Леверкузен. 

"Ние имахме малко проблеми през първото полувреме с подаванията си, топката трудно стигаше до четвърти и пети човек", коментира Пеп Гуардиола.

"През второто полувреме се справихме добре, бяхме доста по-последователни, най-вече благодарение на влизането на Тиаго. Дъглас Коста игра много по-добре на крилото, отколкото в средата."

"Играхме добре след почивката и можехме да спечелим този мач, но за съжаление липсваше заключителния пас в играта ни. Но срещу Байер Леверкузен никога не е лесно."

"Първият жълт картон на Чаби Алонсо беше фаул, но не и вторият. Вие видяхте ли действията на Кислинг през първото полувреме?"

"Джошуа Кимих игра изключително като централен защитник и не остави голови положения на Чичарито и Кислинг. Джошуа се справи отлично, това беше едва вторият му мач на този пост. Поздравления", добави Гуардиола.

На съвсем друго мнение е треньорът на Байер Леверкузен Роджър Шмидт: "Не разбирам коментара на Маркус Мерк*, че не трябваше да се показва червен картон за Алонсо и че Кислинг е заслужавал такъв през първото полувреме. Това е някакъв виц! Трите фаула на Кислинг бяха за общо един жълт картон, докато Алонсо направи два тактически фаула."

* Бившият съдия №1 в германския футбол Маркус Марк анализира мачовете от Бундеслигата за телевизия "Скай".