Синът на легендарния треньор на Барса Йохан Кройф - Жорди, призна, че предпочита да види Пеп Гуардиола в Манчестър Юнайтед, а не в големия градски съперник на "Червените дяволи" - Манчестър Сити. 

В крайна сметка обаче желанието на екс-футболиста на тима няма да се осъществи поради предварително подписания договор на треньора с "Гражданите", който влиза в сила от лятото.

Интересно е да се отбележи, че Жорди Кройф изкара неуспешен период на "Олд Трафорд" от 1996 до 2000 година, като изигра по-малко от 40 мача за тима. В момента той е спортен директор на израелския Макаби Тел Авив.

"Честно казано ми се искаше да видя Пеп в Юнайтед, а не в Сити. Те имат много по-големи традиции от техния градски противник", обяви екс-стрелецът на каталунците пред Goal.com.

"Мисля си обаче, че моментът той да започне работа на "Етихад" е като цяло добър. Това е отбор, който разполага с много солидни финансови средства, а това ще помогне и на самия Гуардиола да създаде още по-добър отбор".

Кройф също така изрази надежда Неймар да не бъде замъглен от големите пари, които според медиите са готови да извадят на масата от Манчестър Сити за него.

Усилено се говори, че през лятото "Гражданите" ще атакуват Барса с оферта на стойност 190 милиона евро.

"Ние знаем добре ситуацията на Неймар в Барса и аз се надявам много той да остане, но винаги има по-добри оферти. Примамливите оферти изобщо не са за подценяване".