Бохум - Байерн Мюнхен, мач от четвъртфиналите за Купата на Германия. Стадион "Ревирпауърщадион", 21.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Бадщубер, Алаба, Лам, Бернат, Рафиня
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Робен, Кимих, Роде, Видал, Коман, Гьотце
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн
Контузени: Боатенг, Мартинес, Бенатия
Извън групата (Назад с подготовката): Рибери, Ташчъ

 

Прогноза на Gol.bg:

Големият фаворит Байерн Мюнхен гостува на един от най-добрите отбори във Втора Бундеслига този сезон Бохум. Треньорът на баварците Пеп Гуардиола вече изрази публично възхищението си към противника и наблегна, че неговите момчета трябва да дадат всичко от себе си.

Двата отбора са се срещали четири пъти един срещу друг в турнира и мюнхенци очаквано имат предимство от три успеха. Но винаги по-славният от двата германски клуба среща сериозни трудности, печелейки с 2:1 (полуфинал, 1982 година), 2:0 (осминафинал, 1986 година и преиграване след 1:1 в първия мач), както и 2:1 (осминафинал, 2011 година). 

Бохум печели първият сблъсък между тях с 2:1, на полуфиналите в надпреварата през 1968 година, като тогава също се намира във второто ниво на германския футбол.

Петкратният европейски клубен шампион е без поражение в последните си 11 срещи с този опонент, като последната загуба дойде през февруари 2004 година - с 0:1. След това бяха постигнати девет победи и две ремита.

Бохум не може да разчита на добри показатели на свой терен срещу баварците, защото в последните шест двубоя пред своите фенове записа шест поражения. Общо мачовете между тези отбори тук са 38 (за Купа и първенство) и в тях Байерн е постигнал 22 победи, губейки само осем.

Байерн се намира в серия от девет поредни класирания на четвъртфинал за Купата на Германия и за последно загуби на таза фаза през 2009 година срещу Байер Леверкузен - 2:4. Филип Лам и компания гонят класиране на полуфиналите за седми пореден път.

Бохум пък за последно е играл на полуфинал през 1988 година, а в последвалите пет четвъртфинала винаги отпадаше. Смятаме, че тази тенденция ще се запази.

 

Резултат: Бохум - Байерн Мюнхен 0:2