Треньорът на Бохум Хертян Фербеек скочи на съдийската бригада и заяви, че неговият тим е бил съсечен в края на първото полувреме.

Според специалиста, срещу Ариен Робен изобщо не е трябвало да се свири дузпа, защото крилото на баварците е симулирал. 

За капак Симунек от състава на Бохум получи директен червен картон и домакините играха цяло второ полувреме с човек по-малко.

"Ние изиграхме едно много добро първо полувреме. Преди мача казах на момчетата, че изобщо не трябва да се страхуват от Байерн", започна Фербеек.

"Показахме смелост в играта си, работихме здраво и дори можехме да открием резултата. През второто полувреме се опитахме да останем дълго време в мача чрез добра организация. Справихме се и искам да поздравя момчетата си."

"За мен дузпата е симулация на Ариен. Навярно имаше лек контакт, но той потърси крака на нашия играч. Робен е холандец, но ние знаем, че той опитва да получи дузпа в такива ситуации."

"Със сигурност няма никакъв червен картон. Имаше контакт, но нямаше фаул и червен картон. Все пак футболът все още е контактен спорт. Робен се оставя да падне леко, симулирайки за дузпа", допълни гневно специалистът.