Новият треньор на Байерн Мюнхен Карло Антчелоти е помолил боса на клуба Карл-Хайнц Румениге да му докара двама играчи на Реал Мадрид на стадион "Алианц Арена".

Според мюнхенския вестник "Тагесцайтунг" посещението на Карлето в Германия тази седмица не е било само с цел търсене на апартамент в Мюнхен.

На обяд с изпълнителния директор на баварския колос италианецът е помолил да му бъдат купени Хамес Родригес и Карим Бензема, с които той работеше заедно в испанската столица, пише вестник "Спорт".

Хамес записа 13 гола и 13 асистенции в първия си сезон в Реал, в който работеше именно под ръководството на Анчелоти. След напускането на специалиста обаче колумбиецът изпадна в дупка и се предполага, че клубът е склонен да го продаде.

Бензема пък е смятан за големия любимец на Карлето от времето при "белия балет". Не е ясно обаче дали Реал е готов да преговаря за продажбата му и дали от Байерн са готови да разменят Роберт Левандовски за французина.

Според една от последните спекулации пък Тони Кроос също е част от бившите футболисти на Анчелоти, с които той има желание да работи отново. 

Както е известно, световният шампион напусна Байерн през лятото на 2014 година, след като баварският колос отказа исканото от него увеличение на заплатата. 

В Мюнхен Кроос беше един от най-нископлатените футболисти с годишно възнаграждение в размер на 4.5 милиона евро. В Мадрид техничарят прибира 10.9 милиона евро на сезон.