Кошмарът с контузиите за германския шампион Байерн Мюнхен започва да придобива чудовищни размери, защото Холгер Бадщубер е получил фрактура в глезена по време на тренировка, без да е влизал в съприкосновение със свой съотборник.

Петкратният европейски клубен първенец излезе с новината на официалната си страница в интернет и съобщава, че бранителят ще бъде аут близо три месеца. Операцията е извършена успешно.

Припомняме, че Холгер беше аут от терените година и половина заради разкъсване на коленни връзки. След това той получи и мускулна контузия, за да се завърне в групата на своите миналия ноември.

Тъмните облаци пред Байерн се сгъстяват, защото тимът практически разполага само с един централен защитник - взетия под наем от Спартак Москва Сердар Ташчъ, чийто договор е до края на сезона. При него проблемът е, че му липсва игрова практика.

В момента в лазарета на мюнхенци са само централни защитници - Джером Боатенг (контузия в аддукторите), Меди Бенатия (травма в бедрото) и Хави Мартинес (контузия в коляното). 

На стадион "Алианц Арена" очакват включването на испанеца поне за втория мач с Ювентус от 1/8-финалите на Шампионската лига. Бенатия пък е истинска мистерия с постоянните си мускулни контузии и бавното възстановяване.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="bg"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/GetWellSoonHolger?src=hash">#GetWellSoonHolger</a>!<br><br>More details on <a href="https://twitter.com/Badstuber">@Badstuber</a>&#39;s injury here: <a href="https://t.co/AsNyy4lyEN">https://t.co/AsNyy4lyEN</a>. <a href="https://t.co/fyjZDRMHla">pic.twitter.com/fyjZDRMHla</a></p>&mdash; FC Bayern English (@FCBayernEN) <a href="https://twitter.com/FCBayernEN/status/698597411275538434">13 февруари, 2016</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>