Битка на треньорите, а не само на отборите на "Атлетико" (Мадрид) и "Байерн" предстои довечера на стадион "Висенте Калдерон", коментират немски медии. Мачът от втория полуфинал в Шампионската лига е от 21,45 ч.

В Бавария не са много сигурни, че грандът им ще успее да стигне до добър резултат в испанската столица. Задават си въпроса дали наставникът Хосеп Гуардиола не се е изчерпал в "Байерн" и дали ще може да се противопостави успешно на Диего Симеоне, чийто отбор играе агресивно, има стабилна защита, нестандартни идеи на терена и нещо много важно - настроение.

Именно Симеоне е човекът, който изгради отбора по този начин и поддържа огъня у футболистите си винаги пламтящ. Докато в "Байерн" вече личи повече рутина и дисциплина.

Пеп Гуардиола показа уважение към предстоящия му противник в Шампионската лига Диего Симеоне. "Треньорът им е там от пет години и е топ специалист. Отборът има същата духовна сила като него. Трябва да говоря много с моите футболисти.

Нуждаем се от 90 минути силна игра и в двата мача. Тимът притежава огромно сърце и сега имаме нова цел. "Барселона" е най-добрият отбор през последното десетилетие, а "Атлетико" ги отстрани на два пъти за три години. Това демонстрира колко са корави", заяви Гуардиола по повод тазвечершния съперник.

Две са тайните на успеха на "Атлетико" - треньорът и играчите. Симеоне е фантастичен и изгради много силен колектив. Искам отстраняване на "Байерн", защото жадуваме за реванш заради загубата преди 42 години", каза още президентът на "дюшекчиите" Енрике Сересо.