Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах, сблъсък от 26-ия кръг на германската Бундеслига. Стадион "Алианц Арена", 18.30 часа българско време.

 

Групата на Байерн Мюнхен:

Вратари: Нойер, Рейна, Щарке

Защитници: Боатенг, Данте, Бадщубер, Лам, Алаба, Рафиня, Бернат

Полузащитници: Швайнщайгер, Алонсо, Гьотце, Робен, Тиаго Алкантара, Роде, Вайзер, Гаудино, Шол

Нападатели: Мюлер, Левандовски, Писаро, Курт

Контузен: Рибери

Наказан: Бенатия

Извън групата: Мартинес

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн приема един от неудобните си съперници в исторически план, а добрата форма на Борусия Мьонхенгладбах този сезон е предпоставка за зрелище.

Треньорът на шампионите Пеп Гуардиола е пред своята юбилейна победа №50 в Бундеслигата и като имаме предвид, че може да я постигне още в 60-ия си мач, той ще бъде с най-висок процент победи в германския елит от самото му създаване.

Наставникът на "жребците" Лусиен Фавре често спъва Байерн - той е успявал да спечели поне една точка във всеки втори мач срещу този съперник с Борусия и предишния си тим Херта. Швейцарецът има три победи и три равенства в 12 шампионатни срещи.

Гладбах е последният германски отбор, който запази мрежата си "суха" срещу баварците. Това се случи при нулевото равенство между двата отбора през есента. В последвалите 15 мача от сезона най-успешният германски клуб се разписа цели 49 пъти.

Според статистиката Борусия е отборът, който тича най-много в Бундеслигата този сезон. Байерн пък изминава най-малко километри, но това лесно може да се обясни със стила на тима- бързите и къси подавания на баварците карат противниците да се движат повече.

Домакините са в серия от шест поредни победи в първенството с голова разлика 27:2, но Борусия няма загуба в последните си пет срещи.

Очакваме от гостите да забъркат бетон пред вратата си и да дебнат всяка една възможност за контраатака. Дали това ще им стигне, за да вземат точка от Мюнхен? Едва ли.

 

Резултат:  Байерн Мюнхен - Борусия Мьонхенгладбах   2:0