Инголщадт – Байерн Мюнхен, среща от 33-ия кръг на германската Бундеслига. Събота, стадион „Ауди Шпортпарк”, 16.30 часа българско време.


Групата на Байерн Мюнхен:
Вратари: Нойер, Улрайх, Щарке
Защитници: Мартинес, Боатенг, Алаба, Лам, Кимих, Бернат, Рафиня, Ташчъ, Бенатия
Полузащитници: Алонсо, Тиаго Алкантара, Дъглас Коста, Роде, Видал, Гьотце, Рибери, Коман
Нападатели: Левандовски, Мюлер, Грийн
Контузени: Бадщубер, Робен

 

Прогноза на Gol.bg:

Байерн Мюнхен ще трябва да подпечатва спечелването на рекордната четвърта поредна титла в Бундеслигата в най-тъжната си „европейска” седмица този сезон.

Отпадането от Атлетико Мадрид в Шампионската лига сложи край на мечтите на баварците за исторически втори требъл, но сега мислите на Пеп Гуардиола и неговите момчета са насочени към домашния дубъл.

Победата на Байерн с 2:0 през есенния полусезон е единствената среща между двата отбора в елита, но още тогава Инголщадт показа приличен футбол и затрудни максимално именития си противник.

Мюнхенци се намират в невероятна серия от 24 поредни победи срещу новаци, което е действащ рекорд в историята на Бундеслигата. Но Инголщадт разполага с четвъртата най-здрава отбрана в първенството и няма загуба на свой терен през 2016 година. Нещо, с което може да се похвали само Борусия Дортмунд.

Статистиката показва, че на терена почти сигурно ще излязат двамата най-бързи футболисти в Бундеслигата този сезон – Матю Леки (Инголщадт) и Кингсли Коман (Байерн).

Байерн може да спечели титлата и при равенство, но с оглед огромното разочарование покрай отпадането в ШЛ, ще се доверим на шампионите и ще заложим на тяхна победа.


Резултат:  Инголщадт – Байерн Мюнхен 0:2