Защитникът на Байерн Мюнхен Давид Алаба се надява, че баварският колос ще бъде още по-силен под ръководството на новия треньор Карло Анчелоти.

"Всички сме много щастливи, защото спечелването на първенството става по-трудна с всяка изминала година. Лудост е, че спечелихме Бундеслигата четири поредни години. Никога досега не го е правил", започна Алаба пред Goal.com.

"Ние сме гладни за успехи и много мотивирани. Искаме да печелим всеки мач, това е типично за Байерн. Можете да усетите духа на отбора във всяка една тренировка, във всеки един мач."

"Все още не съм говорил с Анчелоти, но го познавам, разбира се. Той е страхотен треньор, който е постигнал големи успехи. Чувал съм разни неща за него и нямам търпение да работим заедно."

"Ние се развихме много като отбор през последните години и играем много добър футбол. Целта ни е да продължим тази тенденция и под ръководството на Карло искаме да станем дори още по-добри."

"Искаме да сбъднем мечтата си, а Шампионската лига е мечта за всеки от нас. Даваме най-доброто от себе си, за да сме на върха в края на сезона. Не е лесно за приемане фактът, че три поредни години не можем да достигнем финала в турнира. Но сме задружни, стоим един зад друг и ще опитаме следващия сезон", допълни най-добрият австрийски футболист.