На 11-и юли Карло Анчелоти за първи път ще поздрави играчите на Байерн Мюнхен на тренировъчния комплекс на "Зебенер Щрасе", защото тогава започва лятната подготовка.

Италианският специалист няма търпение да започне работа начело на баварския колос и обеща, че първата му пресконференция ще бъде на немски език.

"Всеки ден изучавам немски език, сега разполагам с времето за това. Ще дам първата си пресконференция на немски", заяви Анчелоти пред "Скай спорт".

"Наясно съм, че ме чака много работа, за да можем да направим още по-добър сезон от изминалия, който беше страхотен. Искам да вкарам моята философия, моята методика.. Но не искам да правя твърде много промени, защото отборът е фантастичен."

"Много съм доволен от състава, с който разполага Байерн. Тимът изигра страхотен сезон, но разбира се, че става дума за това да се представиш още по-силно."

"Байерн е един от най-големите клубове и за мен предизвикателството е голямо. Много съм мотивиран и щастлив, че съм треньор на този отбор."

"Нямам представа колко дълго ще остана в Байерн. Искам да остана дълго време, но ако клубът не е доволен, има възможността да направи промяна."

"Вече говорих с клуба за целите през сезона и те са да останем в борбата на трите фронта колкото се може по-дълго", допълни Карлето.