Капитанът на Байерн Мюнхен Филип Лам се изказа много топло по адрес на новият треньор на тима Карло Анчелоти в колонката си за електронното издание Goal.com. Бекът обърна внимание и на ролята на феновете по целия свят.

"Малко треньори разбират нуждата от правилния баланс, както го прави Карло Анчелоти. След две седмици на тренировки с него, аз напълно вярвам, че той е точният човек за Байерн в този момент.

"Той е италианец, който е водил отбори в Милано, Лондон, Париж и Мадрид, печелейки национални и международни трофеи. Той знае как да комуникира с играчите и очевидно е развълнуван от това, че е тук. И това ни кара да се чувстваме страхотно."

"Надявам се, че нашите американски приятели също ще бъдат в такова страхотно настроение по време на нашето турне. Беше много обещаващо да видим толкова много хора с фланелки на Байерн. Нямам търпение мачовете в Чикаго, Шарлът и Ню Йорк да започнат!"

"Да си професионален футболист означава винаги да мислиш за футбол. Когато гледам новини, например, без значение къде по света се случва това, винаги ще разпозная дали децата носят фланелка на Барселона, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид или Байерн."

"Важно е да мислим за тези деца, когато сме на турнета като американското. Сред тях са новите Роналдо, Рибери и Неймар. И те могат да бъдат в Индия, Африка или Америка. Важно е де покажем колко важен е футболът по света."

"За голям клуб като Байерн, с феновете по целия свят, това означава, че ние имаме задължение към тях. По време на тези турнета има голяма умора заради дългите полети, но тези турнири имат огромно значение заради вълнението на феновете."

"Те са най-важното нещо във футбола навсякъде по света. Те гледат всички наши мачове по телевизията или онлайн. Не всеки от тях може да ни види, затова тези турнета са важни, защото повече хора могат да видят, че ние сме реални, истински хора. Така феновете се чувстват по-близо до нас. Самите ние също научаваме нови неща като културата и начина на живот."

"Това е начин самите ние да се замислим какво искаме за себе си и да мислим различно върху това, което правим. Преди да отлетим за Щатите, ние играхме срещу малък отбор като Ландсхут. Три дни по-късно срещаме Милан в Чикаго. Това е балансът, от който се нуждаем, за да доразвием нашата идентичност като отбор", добави капитанът на баварците.