Офанзивният полузащитник на Байерн Мюнхен Томас Мюлер отново показа чувството си за хумор и заяви, че ще изпита още по-голямо удоволствие да бие Борусия Дортмунд през новия сезон.

Причина за думите на световния шампион е в ударната селекция на "жълто-черните", които поставиха рекорд в Бундеслигата за най-висока сума, пръсната за нови покупки в рамките на един трансферен прозорец.

"Винаги е много забавно, когато съотборниците ти в националния отбор на Германия играят за противника на клубно ниво", отбеляза Мюлер пред списание "Шпорт Билд".

"За Байерн и за Бундеслигата е важно Дортмунд да бъде силен. През миналия сезон те водиха здрава битка с нас за титлата и неслучайно поставиха нов рекорд за най-много спечелени точки от вицешампиона."

"За нас е добре дошло, че Борусия се подсили. Така само ще ни бъде по-забавно, когато ги бием", продължи в типичния си стил Томас, който е обичан в цяла Германия.

"Дортмунд привлече много класни футболисти. Бих казал, че това е големият фаворит за титлата след Байерн. Голямата промяна в състава може да се отрази добре на Борусия. Свежата кръв може да им даде нови сили", добави Мюлер.