Защитникът на Байерн Мюнхен Давид Алаба призна, че е останал впечатлен от новия си треньор Карло Анчелоти и изрази готовност да изпълнява всяко негово указание.

"Той наистина готин тип. Смятам, че може да се разбира с всеки един играч - както с младите, така и с големите играчи, които са в отбора от дълго време", каза Алаба пред Goal.com.

"Освен това смятам, че треньорът върши страхотна работа с младите футболисти, вижда се, че той има богат опит в това. Не случайно е толкова успешен треньор. Това се вижда в тренировките."

"Господин Анчелоти говори много с футболистите не само пред колектива, но с всеки един индивидуално. Той се опитва да говори с теб и се опитва да обясни какво иска на терена. Това е важно."

"В първата седмица с него видях, че той обича работата си на 100%. Много е амбициозен, иска да печели и ние сме наясно, че е завоювал много трофеи. Има богат опит и иска да го сподели с нас, за да сме успешни. Той работи здраво всеки ден, за да бъде успешен в края на сезона."

"Ние искаме да го постигнем като отбор и да следваме нашия треньор. Мисля, че му имаме доверие и това е важно. Преди всичко е важно да останем стабилни в защита. Не е тайна, че сме силни в атака", допълни Алаба.