Универсалният футболист на Байерн Мюнхен Хави Мартинес е на мнение, че сред германските футболисти има такъв, който се доближава до стила на игра на испанските легенди Шави и Андрес Иниеста. Според него това е халфът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган.

"Германия има много добри футболисти. Най-близо до Шави и Иниеста е Гюндоган, но той беше контузен. Германия има и много добри млади играчи като Джошуа Кимих, който направи невероятно европейско. Друг такъв играч е Лерой Сане", сподели Мартинес пред Goal.com.

"Загубата на Германия от Франция на полуфиналите на европейското първенство не е заради футболистите. Понякога е просто - печелиш или губиш. Най-важното е да си убеден от начина, по който играеш. Същото е с притежанието на топката. Германските футболисти знаят какво да правят с нея."

"Не е приятно, че пропуснах европейското. Исках да съм там, но бях контузен. Получих травмата в глезена точно преди финала за Купата на Германия и бях много разочарован. Положителното е, че имах дълга ваканция и ще мога да се подготвя добре за новия сезон", допълни испанецът.