Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола отговори доста радушно на критиките на Франк Рибери към него.

През последните дни французинът често говори за ролята на треньорите в Байерн и похвали Карло Анчелоти, сравнявайки го с Отмар Хитцфелд и Юп Хайнкес. За Гуардиола обаче крилото не обели и дума.

"Нямам нужда треньорът да ми казва какво точно да правя на терена, аз се нуждая от свобода. И да усещам доверието му, тогава съм готов да дам не 100%, а 150%. Имам нужда и от личен контакт, понякога и едно мотивиращо пляскане. Карло е готин и знае как да подхожда с големите играчи", отсече Франк.

Най-тиражният европейски вестник "Билд" веднага се опита да налее масло в огъня и запозна Гуардиола с думите на доскорошния му възпитаник.

"Какво мога да кажа за Рибери, освен това, че го обичам. Все пак е добре, че Франк ме намира за млад треньор. Тук съм, за да се уча", отговори каталунецът с усмивка на китайска земя след успеха със 7:6 над Борусия Дортмунд вчера, дошъл след изпълнение на дузпи.

Любопитното е, че индиректните критики на французина към Гуардиола заваляха след напускането на испанеца. Преди това Рибери често повтаряше, че Пеп е "най-добрият треньор в света".