Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге скастри звездата на тима Франк Рибери заради критиките му към доскорошния треньор Пеп Гуардиола.

Французинът изненадващо разкритикува Пеп и не го нареди сред любимите си треньори в Мюнхен. За капак той заяви, че каталунецът още няма опит и че "говори твърде много".

Румениге обаче не е съгласен с негативните коментари по адрес на доскорошния си любимец Гуардиола, с когото се намираха в добри взаимоотношения.

"Дали реакцията на Рибери е характерна за разочарован футболист? Не, няма причина Гуардиола да бъде нападан", коментира Кале пред Bayrischen Rundfunk.

"Ние спечелихме много трофеи по време на престоя на Гуардиола при нас. Извлякохме облаги от неговото време при нас и няма логика той да бъде нападан така. Рано е да правим сравнения между Пеп и Анчелоти."

"Карло има леко различен стил, но всеки треньор има своите собствени идеи, когато става дума за тактика. Пеп държеше на доминацията и контрола на топката. Най-важното е да печелиш и да бъдеш успешен", допълни Румениге.

Реакцията на Румениге е повече от любопитна, защото именно той беше сред големите привърженици на каталунеца, докато Рибери никога не е крил своите симпатии към бившия президент на клуба Ули Хьонес.