След късен гол на Джошуа Кимих затъналият Хамбургер загуби с 0:1 от Байерн Мюнхен в двубой от петия кръг на Бундеслигата, който се игра на стадион "Фолкспаркщадион".

Дълго време шампионите не успяха да покажат истинското си лице срещу надъхания си опонент, който игра много смело през цялата първа част, завършила без попадения.

След почивката възпитаниците на Карло Анчелоти рязко вдигнаха оборотите и упражниха силен натиск, но вратарят на северняците Рене Адлер направи серия от феноменални спасявания.

В 88-ата минута Кимих смълча трибуните, вкарвайки на празна врата след подаване на Франк Рибери. Така Байерн има 8 поредни победи във всички турнири и оглавява класирането с пълен актив от 15 точки. Хамбургер е 16-и с една точка на сметката си.


Домакините създадоха първата опасна атака още във втората минута, когато Боби Ууд изведе Набил Бахуи отляво и последният шутира, но право в ръцете на Мануел Нойер. Баварците отговориха с атака отдясно и удар с глава на Давид Алаба, но Рене Адлер спаси, а после съдиите маркираха и нарушение в атака на Роберт Левандовски.

Северняците се справяха отлично с атаките на своя доста по-силен противник и играта беше напълно равностойна. Беше изминал четвърт час игра, когато Роберт Левандовски беше оставен непокрит в наказателното поле, но неговият удар с глава мина над напречната греда.

Преди да измине половин час игра Боби Ууд се вклини в защитата на шампионите, загуби равновесие след контакт с Матс Хумелс и падна, но реферът Цвайер даде знак играта да продължи. На отсрещната врата Левандовски беше блокиран от Джору след хубав пробив и мюнхенци имаха претенции за игра с ръка, но и тук реферът замълча.

Кингсли Коман нанесе точен удар с глава при центриране на Филип Лам отдясно, но топката беше насочена право в ръцете на Адлер.

В началото на второто полувреме централният бранител на баварците Матс Хумелс беше заменен принудително от Джером Боатенг, след като получи контузия в коляното.

Байерн вдигна оборотите и в рамките на минута Адлер спаси удар на Левандовски, а после Джору успя да блокира шута отблизо на Хави Мартинес, който се хвана невярващо за главата. Последва спорно изчистване на Спахич в последния момент, но Левандовски отново не получи дузпа.

Двайсет минути преди края на редовното време Давид Алаба стреля опасно от пряк свободен удар, но Адлер се намеси по прекрасен начин и спаси своите. Мачът не мина и без изцепка на лошото момче Франк Рибери. Той ощипа здраво Николай Мюлер по бузата след спор и логично получи жълт картон.

Веднага след това Джошуа Кимих стреля, но беше блокиран, а Левандовски не успя да засече хубаво подаване на Рибери отляво. Последва нов снаряд на Кимих, но отново вратарят се намеси.

В 79-ата минута стражът на Хамбургер направи две феноменални спасявания! Първо срещу Томас Мюлер по диагонала, а след това и срещу Левандовски отблизо!

В 88-ата минута крепостта пред Адлер се пропука! Тиаго Алкантара подаде по разкошен начин на Франк Рибери, който напредна и намери Кимих на далечната греда. Младокът не срещна трудности с вкарването на празна врата.

<iframe frameborder="0" width="480" height="270" src="//www.dailymotion.com/embed/video/x4ukse3" allowfullscreen></iframe><br /><a href="http://www.dailymotion.com/video/x4ukse3_joshua-kimmich-goal-0-1-hamburger-vs-bayern-munich_sport" target="_blank">Joshua Kimmich Goal 0-1 Hamburger vs Bayern Munich</a> <i>by <a href="http://www.dailymotion.com/enjoylivehdi" target="_blank">enjoylivehdi</a></i>

Пиер-Мишел Ласога отправи удар с глава в добавеното време, но топката мина над напречната греда. 


Хамбургер - Байерн Мюнхен 0:1

0:1 Джошуа Кимих - 88'


Хамбургер: Адлер, Джору, Спахич, Сакаи, Сантош, Юнг, Холтби, Николай Мюлер, Бахуи (Костич - 67'), Екдал, Ууд (Грегорич - 84')

Байерн Мюнхен: Нойер, Хумелс (Боатенг - 51'), Мартинес, Лам, Алаба, Кимих, Тиаго, Ренато (Видал - 61'), Коман (Рибери - 61'), Томас Мюлер, Левандовски