Подавач №1 през този сезон в Бундеслигата Франк Рибери вече има пет асистенции на сметката си за пет кръга и отново доказва, че има голямо значение за германския шампион.

Именно французинът сервира топката на тепсия за Джошуа Кимих, който вкара на празна врата в 88-та минута на мача в Хамбург, спечелен с 1:0.

Десетина минути преди това обаче влезлият като резерва французин отново показа, че не може да контролира емоциите си. Той хвана Николай Мюлер за дясна буза и го ощипа без видима провокация.

Франк получи само официално предупреждение, но в интернет-пространството циркулира мнението, че той е трябвало да бъде изгонен. Това е четвърти подобен случай този сезон за крилото. Четвърти случай, в който той удря противник без топка и остава на терена.

В анкета на най-тиражния европейски вестник "Билд" цели 88% от 41 500 гласували са на мнение, че приелият исляма футболист "минава метър" и че е галеник на реферите, които не смеят да го изгонят.

Рибери вече получи две публични порицания от треньора си Карло Анчелоти, но очевидно и това не помага. В Байерн се надяват, че все пак има човек, който ще укроти буйния Франк - Ули Хьонес.

Последният се завръща на президентския стол на 25-и ноември и отново ще удря по масата. В клуба няма човек, който да не изпитва респект към него, а самият Рибери го приема за свой втори баща и често гостува в къщата му. Французинът беше един от играчите, които ходиха на свиждане на Ули в затвора.